De jonge theoloog en musicus Floris van Gils, initiatiefnemer van de Adventsvespers
De jonge theoloog en musicus Floris van Gils, initiatiefnemer van de Adventsvespers Rieneke Brand

Adventsvespers in Nijkerk

21 november 2020 om 20:08 Overig Deel je nieuws

Nijkerk - Op de vier zondagen van de Advent zullen er Avondgebeden worden gehouden in de Kruiskerk. Deze Avondgebeden – traditioneel Vespers genoemd – gaan terug op het eeuwenoude kerkelijk gebruik van het gezamenlijk bidden van de Psalmen op vaste tijden van de dag. In kloosters over de hele wereld wordt dit dagelijks gepraktiseerd, en in Nijkerk zal het nu ook vorm krijgen. Naast het bidden van de Psalmen maakt ook het luisteren naar een gedeelte uit de Bijbel, het doen van voorbeden, het Onze Vader, de Lofzang van Maria en een avondhymne deel uit van de vaste orde van dienst. In deze Adventsvespers zullen bovendien korte orgelwerken uit diverse eeuwen tot klinken worden gebracht.       

Initiatiefnemer voor de Adventsvespers is de jonge theoloog en musicus Floris van Gils. Hij is in januari van dit jaar in Nijkerk komen wonen en studeert bijna dagelijks op het orgel van de Kruiskerk. Als dank voor de hem geboden gastvrijheid doet hij graag wat terug voor de kerk en voor de stad. Hij biedt daarom deze Vespers aan, waarmee hij Nijkerkers de mogelijkheid geeft om in de Adventstijd bij Woord en muziek te verstillen en plaats te maken voor Christus’ komst naar de wereld.

De Vespers zijn vrij te bezoeken, maar vooraf aanmelden via het mailadres corona@kruiskerknijkerk.nl is noodzakelijk. De Vespers worden iedere zondag van de Advent gehouden om 17.00uur in de Kruiskerk aan de Venestraat 44 te Nijkerk en duren ongeveer een half uur. De eerste zal zijn op zondagavond 29 november. U bent van harte uitgenodigd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie