Voeten met pijlen
Voeten met pijlen DreamCenter Loopbaanbegeleiding

Opnieuw gratis loopbaanadvies door subsidie

20 november 2020 om 12:18 Overig Deel je nieuws

Vanaf 1 december is voor de 2e keer dit jaar de overheidssubsidie 'Ontwikkeladvies 2020' beschikbaar voor iedereen. DreamCenter Loopbaanbegeleiding is een praktijk voor Loopbaanbegeleiding en faciliteert deze trajecten.

Subsidie beschikbaar voor iedereen

Vanaf 1 december komt iedereen tot de pensioengerechtigde leeftijd met een band met de Nederlandse arbeidsmarkt weer in aanmerking voor de subsidie 'Ontwikkeladvies'. 

Dat geldt dus voor zowel:
- Werkenden incl. zzp’ers en zelfstandig ondernemers als
- Werkzoekenden.

Al eerder dit jaar was de subsidie beschikbaar voor 20.000 geïnteresseerden. Binnen enkele weken waren de beschikbare plaatsen gevuld.

Mede door de Corona-crisis - en alles wat dit te weeg brengt in de arbeidsmarkt, is de subsidie vanaf 1 december beschikbaar voor nog eens 50.000 mensen.

De ontwikkeladviezen zijn onderdeel van het crisisprogramma NL Leert Door. In de vormgeving van de regeling wordt zoveel mogelijk aangesloten bij de in januari 2020 geëindigde Tijdelijke Subsidieregeling Ontwikkeladvies voor 45-plussers.


Zicht krijgen op mogelijkheden en kansen

Minister Koolmees is enthousiast over deze regeling en juist in deze periode aan de slag kunnen met een loopbaanadviseur: “Het is heel belangrijk dat mensen regelmatig nadenken over de toekomst van hun werk. Dat is altijd al zo, maar in deze crisis geldt dat misschien wel extra. Veel mensen zullen de komende maanden ander werk moeten gaan doen. Wie zich daar nu al op voorbereidt, kan sneller een overstap maken als dat nodig is.”

Gezien het belang van goede informatie over iemands kansen op de huidige onzekere arbeidsmarkt, zal een arbeidsmarktscan onderdeel zijn van het ontwikkeladvies. Als jij in één van bovengenoemde groepen valt, kan je dus gratis loopbaanadvies krijgen van een loopbaanadviseur.

DreamCenter Loopbaanbegeleiding

DreamCenter Loopbaanbegeleiding is gevestigd in Nijkerk. Peter Paas, loopbaanadviseur en oprichter van DreamCenter is blij dat dit jaar de subsidie weer beschikbaar is. Zeker in deze Corona periode. "Als loopbaancoach heb ik te maken met veel verschillende mensen en beroepssectoren. Mijn motto is: Er is meer mogelijk dan je denkt. Dat kan ik vanuit mijn jarenlange ervaring in dit vakgebied laten zien."

Lees meer over de voorwaarden en werkwijze bij DreamCenter Loopbaanbegeleiding:

https://www.dcloopbaanbegeleiding.nl/gratis-loopbaanadvies-ontwikkeladvies/  

advertentie
advertentie