Matteo in actie
Matteo in actie M. Sloeserwij

Badmintonjeugd BCH doet goede zaken

11 oktober 2020 om 23:57 Sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag speelde de 2 jeugdteams van BC Hoevelaken een inhaalwedstrijd in De Ridderspoor.

Team 1 kreeg Amptmeijer Badminton ’80 uit Wezep op bezoek. Matteo en Daniël begonnen hun dubbelpartij met een spannende game, want pas in een verlenging werden tegenstanders met 22-20 verslagen. Het vervolg was minder spannend, want de tweede game was in mum van tijd gespeeld (21-4). Op baan 2 was Mark ondertussen met zijn enkelpartij begonnen. Mark begon wat aarzelend maar daarna had hij de partij onder controle en won hij gemakkelijk in 2 games. De volgende dubbelpartij (Mark / Matteo) werd ook in 2 games door BCH gewonnen, beide games in 21-14. Daniël speelde ondertussen zijn enkelpartij, een ware thriller waarin de stand telkens gelijk opging. Beide heren hadden de kans om de eerste game te winnen, maar Wezep won de eerste game in verlenging met 22-20. De tweede game besloten de heren het nog spannender te maken en vochten ze weer voor ieder punt. Ook deze game werd pas in verlenging beslist, 23-21 voor Wezep. Tussenstand 3-1 voor BC Hoevelaken. De laatste 2 partijen werden ook door Hoevelaken gewonnen. Mark en Daniel wonnen hun dubbelpartij met 21-19 en 21-4 en Matteo won de laatste enkelpartij met 21-8 en 21-17.

Het eindresultaat een klinkende 5-1 zege voor BC Hoevelaken. Door deze winst staat het team nu op een gedeeld tweede plaats met maar 3 punten achter koploper Nijkerk. En valt dus nog van alles te winnen in deze competitie.

Team 2 trad dus aan tegen Barneveld dat zich versterkt zag met een invaller. Tessa en Abe begonnen met een dubbelpartij en wonnen de eerste game met 21-11 en daarmee nam de frustratie bij de tegenstanders direct toe. Dat hielp echter helemaal niet, want de tweede game wonnen Tessa en Abe nog gemakkelijker en won BCH met 21-7. Elise mocht daarna aantreden voor haar enkelpartij tegen de invaller van de tegenstander. Elise was duidelijk een maatje te groot en won met 21-7 en 21-9. De volgende dubbelpartij van Elise en Tessa werd ook gemakkelijk gewonnen door BCH. De dames wisten met 21-10 en 21-8 te winnen. Abe had het iets lastiger in zijn enkelpartij alhoewel de winst niet in gevaar kwam, 21-10 en 21-16. In de laatste twee partijen stelde BCH een 6-0 eindoverwinning veilig.

Door de maximale overwinning komt ook team 2 op een gedeelde tweede plaats in de poule. De achterstand naar de koploper lijkt wel te groot (   6 punten), omdat Castellum tot nu toe alles met 6-0 heeft gewonnen.

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie