Subtropisch binnenbad Bosbad Putten
Subtropisch binnenbad Bosbad Putten Bosbad Putten

Bosbad Putten kiest voor 3 tijdblokken in najaar en winter

2 oktober 2020 om 14:53 Lokaal/Evenementen Deel je nieuws

PUTTEN – Zoveel mogelijk bezoekers de kans geven om recreatief te zwemmen, ondanks de beperkingen in coronatijd. Dit is de gedachte achter het herfst- en winterprogramma van subtropisch Bosbad Putten. Vanaf maandag 5 oktober is deze geldig. “Om iedereen veilig te laten genieten willen we eerst 120 gasten verwelkomen en later opschalen”, vertelt manager Dick Eijlander. “Daarom hebben we de dag in drie tijdblokken verdeeld waarvoor onze gasten online tickets moeten reserveren. Met dit aantal bezoekers per dagdeel wordt het nooit te druk.”

Van maandag tot en met vrijdag kunnen zwemmers tickets kopen voor de ochtend (9.00 tot 12.30 uur), middag (13.00 tot 17.30) en avond (18.00 tot 22.00). Op zaterdag en zondag zijn er alleen ochtend- en middagkaartjes verkrijgbaar. Omdat op doordeweekse ochtenden met name ouders met baby’s, peuters en kleuters komen zwemmen, is dan de wildwaterbaan niet in gebruik. ’s Middags en ‘s avonds wel, ook als het buiten vriest. “Het is door de watertemperatuur van 29 graden echt een attractie voor alle dagen van het jaar”, zegt Dick Eijlander. In het weekend is de wildwaterbaan ook in de ochtend in bedrijf en hetzelfde geldt voor de schoolvakanties.

Ticketprijzen bekend

Ook de ticketprijzen voor het najaars- en winterseizoen zijn nu bekend. Zoals gebruikelijk liggen deze lager dan in de zomer als ook de buitenbaden open zijn. Een doordeweeks ochtendkaartje (zonder wildwaterbaan) kost voor kinderen € 4,50 en volwassenen € 5,50, in de avond (met wildwaterbaan) respectievelijk € 4,80 en € 5,80. In de middag zijn de tarieven vastgesteld op € 6,05 (kinderen) en € 7,05 (volwassenen). Ook dan is de wildwaterbaan vol in bedrijf. Omdat door de coronamaatregelen het aantal gasten beheersbaar moet zijn, is de aanschaf van abonnementen en meerbadenkaarten tijdelijk niet mogelijk. Eijlander: “Alleen met losse kaartjes kunnen we precies het juiste aantal gasten verwelkomen.”

Baanzwemmen voordeliger

Baanzwemmers maken geen gebruik van het subtropische bad en de wildwaterbaan en daarom is er voor hen een speciaal kaartje van € 3,50. 

Semi-strandmodel

Het semi-strandmodel dat in de zomermaanden gebruikt werd zal nu ook nog gelden. “We vragen gasten om thuis alvast hun zwemkleding aan te doen. Ze kunnen zich dan in onze verwarmde welkomstruimte uitkleden en hun spullen hier achterlaten, eventueel in een kluisje. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie