Surf Dames 1 goed van start tegen aetos

30 september 2020 om 16:41 Sport Deel je nieuws

Zaterdag 26 september 11.15. De eerste competitiewedstrijd na de Corona-periode gaat van start met in de basis: Mariëlle, Mandy, Nynke, Elise, Rosalie en Sandra. Surf gaat van start met een sterke servicedruk. Ook AETOS weet veel punten te scoren met de service waardoor de opgebouwde voorsprong van de dames steeds kleiner wordt. Na een time-out van coach Wiger sleept Dames 1 de eerste set binnen met 25-23. 

De tweede set weten beide teams de servicedruk hoog te houden. De aanvalsdruk van Surf neemt toe waardoor wederom een voorspong ontstaat. Wederom weet AETOS de servicedruk hoog te houden waardoor de voorsprong van Surf steeds kleiner wordt. Dankzij goede verdediging sleept Surf de set binnen met 25-22. 

De derde set is stabiel. De servicepass is onder controle en de eigen fouten worden beperkt tot een minimum. Aanvallend blijft Surf sterk en ook met prikballen weten de dames te scoren. Ondanks het gemis van het publiek wordt de set met 25-18 gewonnen. 

De laatste maar zeker niet onbelangrijkste set. De winst is al binnen maar iedereen is gebrand om 4-0 te winnen (want dan patat en bitterballen van Wiger). En dat heeft Wiger geweten. Wederom een hoge service druk en stabiele servicepass resulteren in een voorsprong. De aanvallende druk neemt af maar prikkend wordt het AETOS moeilijk gemaakt. Met een overtuigende 25-14 wordt ook de vierde set gewonnen!  

Zo start Dames 1 aan kop. SSS wist eerder ook al 5 punten tegen AETOS te pakken. Volgende week (3 oktober 11.15) nemen Surf en SSS het tegen elkaar op.

advertentie
advertentie