Volwassenen uit Schenectady naar Nijkerk- gastgezinnen gezocht

25 februari 2020 om 15:58 Maatschappelijk Deel je nieuws

 

In de maand mei komt een groep van 26 Amerikanen naar Nijkerk. Er is bewust voor deze periode gekozen omdat het 75 jaar geleden is dat Nederland is bevrijd. Er zullen veel activiteiten worden georganiseerd rondom deze herdenking en de hele uitwisseling zal in het teken van de oorlog en de bevrijding staan. De exacte periode is van donderdag 30 apriltot en met vrijdag 8 mei 2020.

De stichting Nijkerk-Schenectady is op zoek naar gastgezinnen. Lijkt het u leuk om een of twee Amerikanen in huis te nemen en mee te nemen in de Nijkerkse cultuur? Het is bedoeling dat u onderdak geeft en wanneer u geïnteresseerd bent deel te nemen aan het programma kan dit ook. In ieder geval bezoeken wij Westerbork en het Nationaal Militair Museum op vliegbasis Soesterberg. Aanmelden of meer informatie? Contactpersoon is Truus Doornhof, te bereiken via 033-2571646 of truusdoornhof@hotmail.com

In 1984 vertrok wethouder Goos Terschegget met zijn schip De Volharding vanuit Engeland naar Amerika. Daar aangekomen is hij doorgevaren naar Schenectady waar een delegatie Nijkerkers hem verwelkomde. Dit was de start van een uitwisseling die sindsdien ieder jaar plaatsvindt. Om het jaar is er een volwassenenuitwisseling en eens in de vier jaar een volwassenenuitwisseling. De stichting Nijkerk-Schenectady organiseert deze uitwisselingen in samenwerking met de Amerikaanse zusterorganisatie.

advertentie
advertentie