Sparta Nijkerk VR1 als nummer 5 de winterstop in

14 december 2019 om 21:56 Voetbal Deel je nieuws

Het was vandaag aan- of (voorlopig) afhaken voor de vrouwen van Sparta Nijkerk.

Met een overwinning op het 2 plaatsen hoger staande Reiger Boys VR2 zouden de Spartanen klimmen van de 9e naar de 5e plek op de ranglijst.

Dat lukte glansrijk. Reiger Boys werd met een 5-0 nederlaag terug gestuurd naar Heerhugowaard.

De wedstrijd begon iets later omdat Leeuwin van de Week Iris ten Brink zo baalde van het missen van haar kans om te scoren dat ze secondenlang op de grond voor het doel bleef liggen.

Het eerste kwartier van de wedstrijd had ook liggend afgedaan kunnen worden, er gebeurde vrijwel niets. Het was vooral aftasten.

Na de eerste kans voor Sparta Nijkerk ontbrandde de wedstrijd. Reiger Boys kreeg  vervolgens ook een behoorlijke kans, maar het was Sparta Nijkerk dat de score opende, meteen na een langdurige blessurebehandeling van een Reiger Boys speelster.

Jolien van Looijengoed was de doelpuntenmaakster na een mooie dieptebal van Danique van Zadelhoff.

Het spel van Sparta Nijkerk was, in tegenstelling tot vorige week, nu wel goed verzorgd en dat vertaalde zich in een prettige 3-0 voorsprong bij rust. Jolien van Looijengoed rondde uitstekend voorbereidend werk van Elvira Dokter af en Denise Buitink maakte de derde na een fraaie actie van Kim Ruiter.

In de 2e helft kwamen de Spartanen niet meer in de problemen. Reiger Boys deed nog wel een poging er iets van te maken, maar ook verdedigend stond Sparta Nijkerk uitstekend haar werk te doen.

In de 60e minuut de 4-0 door Elvira Dokter, na een mooie combi tussen Eline Tingen en Jolien van Looijengoed. Laatstgenoemde maakte vervolgens haar hattrick compleet door in de 70e minuut de 5-0 te scoren.

Door nog wat ongelukkige blessuregevallen moest Reiger Boys de wedstrijd beëindigen met 10 speelsters, maar Sparta Nijkerk wist zich hiermee geen raad en zo verliepen de laatste 10 minuten hetzelfde als de eerste 10 minuten, met het grote verschil dat er nu al een 5-0 stand op het scorebord stond.

Een uitstekende overwinning voor Sparta Nijkerk, dat hiermee met een goed gevoel de winterstop in gaat. Als debutant in de 2e klasse heeft het het best zwaar, maar laat het tegelijkertijd zien dat het van niemand hoeft te verliezen. Met 4 overwinningen, 4 gelijke spelen en 3 nederlagen staat het op een keurige 5e plaats met maar 3 punten achterstand op de nummer 3.

Op 25 januari wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen Odysseus’91 VR1.