Groepsfoto 4e divisie turnsters
Groepsfoto 4e divisie turnsters Marieke Duits

Goud en Zilver voor NGV Excelsior tijdens eerste plaatsingswedstrijd

8 december 2019 om 20:30 Overig Deel je nieuws

Afgelopen zondag 8 december vond de 1e plaatsingswedstrijd 4e divisie van het seizoen plaats. Met maar liefst 15 turnsters gingen de turnsters van Excelsior op weg naar Didam. Van deze 15 turnsters zijn er maar liefst 7 turnsters gepromoveerd naar de 4e divisie. Goud was er voor Stephanie Schipper en zilver voor Manon Jongen.

Als eerste mochten de jeugd 2 turnsters Stephanie Schipper en Benthe de Jong en de Junioren Lieke vd Berg, Lisa Reijersen, Daisy vd Veen en Femke Veer starten. Benthe en Stephanie lieten goede oefeningen zien voor het eerst in de keuze oefenstof, helaas liet Benthe punten liggen op het toestel balk. Benthe werd keurig 3e op sprong en vloer en werd 1e op brug. In het klassement werd zij 6e. Stephanie noteerde op sprong de 2e score en op balk de 1e score met een prachtoefening. Stephanie werd deze dag kampioen en mocht een Gouden medaille in ontvangst nemen.

Bij de junioren lieten de turnsters goede oefeningen zien, her en der wat schoonheidsfoutjes of eisen niet geteld. Lieke turnde zich naar een 4e plaats op balk, Lisa werd 2e op sprong, Daisy werd 3e op sprong en ook Femke werd 3e op sprong. In het klassement eindige Lieke op plek 8, Lisa op plek 7, Daisy op plek 6 en haalde Femke net het podium niet en werd 4e.

Bij de pupil 2 turnde Fay van Essen en Lieke Dijksterhuis, ook zij zijn overgestapt van de 5e naar de 4e divisie. Zij lieten sterke oefeningen zien. Fay werd 3e op brug en Lieke 3e op brug en sprong. Fay werd 5e en Lieke werd 7e.

Bij de jeugd 1 ook 2 turnsters die gepromoveerd zijn Jade Lans en Isabelle van Luijk. Zij moesten nog een zoeken naar het wedstrijd ritme en zijn beide keurig in de middenmoot geëindigd.

Als laatste de senior turnsters. Katie vd Veen besloot ook de overstap te maken naar de 4e divisie en heeft laten zien dat ze hier ook hoort. Helaas een aantal foutjes kosten haar veel punten. Sanne van Dusschoten liet een prachtige balk oefening zien en werd 1e op dit toestel, ook op vloer een super oefening waar zij 3e op werd. Helaas was brug vandaag haar vijand wat haar heeft doen kelderen in het klassement. Nathalie Theebe vorig jaar nog junior moest het nu opnemen tegen de oudere senioren en deed dit goed. Ook Marije van Bloemendaal liet goede oefeningen zien met zelfs de 3e score op brug. Manon Jongen had een zeer goede dag, met een 2e score op sprong en een 1e score op brug kreeg zij een zilveren medaille tijdens de prijsuitreiking. Nathalie en Marije werden beide 6e, Sanne werd 12 en Katie 14e.

Stephanie Schipper GOUD
Manon Jongen ZILVER
advertentie
advertentie