Voice wint door goede tweede helft

10 februari 2019 om 20:42 Sport/sport Deel je nieuws

De handballers van Voice hebben hun wedstrijd in Amsterdam tegen US met ruime cijfers gewonnen. Lange tijd waren beide team aan elkaar gewaagd, maar Voice maakte het verschil dankzij uitstekend spel in de tweede helft. De beloning was een 12-19 overwinning.

Eerder dit seizoen verloor Voice de thuiswedstrijd met één punt verschil. US is een stugge ploeg die stevig verdedigt en weinig ruimte weggeeft. Dat bleek ook in de eerste helft in Amsterdam. US opende de score in de wedstrijd. Voice kreeg daarna wat kleine kansjes, maar kwam niet verder dan een tegendoelpunt. Zo ontspon zich een gelijk opgaande strijd. Beide ploegen verdedigden scherp maar de teams kwamen daardoor ook zelf amper tot scoren. Vlak voor rust kwam Voice voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Met een 6-7 ruststand zochten beide ploegen de kleedkamers op.

De tweede helft leek even een kopie van de eerste te worden. Voice bleef geconcentreerd verdedigen en kwam er na zo’n tien minuten aanvallend steeds beter uit. Halverwege de tweede helft groeide de voorsprong van Voice naar drie doelpunten. US kwam met twee goals op rij weer terug, maar dat bleek te veel energie te hebben gekost. Voice kreeg steeds meer ruimte en hield zelf de verdediging dicht. Zo werd US in de laatste minuten op grote achterstand gezet en was de winst voor Voice.