Mozaiek033 viert kerst in Nijkerk met twee livestream diensten

20 december 2020 om 16:39 Lokaal/Evenementen Deel je nieuws

Samen met het gezin of familie naar de kerk met kerst is voor velen een traditie. Veel gezinnen in Nijkerk worstelen dit jaar met de invulling van deze kerstdienst. Mozaiek, de kerk die ook vanuit Nijkerk en in de regio veel bezoekers ontvangt, biedt dit jaar een laagdrempelig alternatief aan voor de mensen die toch samen kerst willen vieren.

Nelinda Troost, één van de zes voorgangers van Mozaiek: “Op kerstavond en op kerstochtend worden twee sfeervolle livestream diensten via YouTube en Facebook aangeboden. De kerstdiensten zijn bij uitstek het moment waarop ook niet-christenen naar de kerk gaan. Het is een unieke kans om mensen laagdrempelig kennis te laten maken met het kerst-evangelie. Juist nu Kerst dit jaar anders dan anders is, is de (online) verbinding met elkaar extra belangrijk en kunnen we de boodschap van Hoop in de huiskamers te brengen.”
Op zondag 24 december wordt er via het YouTube kanaal van Mozaiek0318 om 20.30 uur een kerstnachtdienst uitgezonden en op 1e kerstdag is er om 10.00 uur via hetzelfde kanaal een kerstgezinsdienst met daarin bijdragen van kinderen én jongeren uit onze regio.

Landelijk bereik
Waar Mozaiek normaal gesproken op zondag drie diensten in Veenendaal en twee in Nijkerk aanbiedt, hebben de wekelijkse online diensten een landelijk bereik met gemiddeld zo’n 15.000 kijkers die de dienst live meekijken. Nelinda Troost: “‘Vanaf de eerste zondag in lockdown maakten wij de switch naar online diensten via een stream op YouTube. Door de persconferenties van Rutte kwamen we op het idee om, naast de gewone livestream, een versie te maken met een doventolk. We zijn enorm verrast door de reacties die we uit het hele land en ook uit Nijkerk krijgen op de dienst. Het wordt enorm gewaardeerd in deze periode. We hebben mede daarom afgelopen periode als kerk behoorlijk geïnvesteerd in goede apparatuur en opleiding van onze vrijwilligers om een hoog mogelijke kwaliteit aan te bieden. Niet als doel op zichzelf, maar om bezoekers het gevoel te geven: wij nemen jullie serieus.

Over Mozaiek
Mozaiek is een kerk waar je welkom bent, zoals je bent. Wij geloven dat God van je houdt. Wie je ook bent. Wat je ook gedaan hebt. Vanwege de coronamaatregelen wordt momenteel alleen een wekelijkse livestream dienst aangeboden om 11.00 uur via Youtube. Voor de kids is er een online kidsdienst om 10.00 uur. Er zijn momenteel mozaiekgemeenten in Veenendaal (Mozaiek0318) en Nijkerk (Mozaiek033). 

advertentie
advertentie