viltjes en gehaakte smileys
viltjes en gehaakte smileys Sigma

Aandacht voor eenzaamheid

22 september 2020 om 13:14 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Aandacht hebben voor elkaar, je omgeving en jezelf is belangrijk. Veel mensen ervaren een gevoel van eenzaamheid. In de Gemeente Nijkerk is veel aandacht voor dit onderwerp.

Begin oktober is er de Landelijke week tegen Eenzaamheid. In onze gemeente kiezen we voor een lokale aanpak en vinden we, dat er het hele jaar door aandacht moet zijn voor dit thema. We willen mensen bewust maken van het onderwerp en hen handvatten geven om iemand te helpen of zelf hulp te zoeken. De werkgroep Aandacht voor Eenzaamheid geeft hier vorm aan.

Vanaf 1 oktober kunt u uw steentje bijdragen door het haken van smileys, het symbool in de gemeente Nijkerk tegen eenzaamheid. Inwoners kunnen vanaf die datum in de bibliotheek een haakpakketje ophalen en thuis aan de slag. De smileys worden gegeven aan mensen die zich inzetten tegen eenzaamheid. Daarnaast zijn er in diverse horecagelegenheden en sportkantines viltjes en posters verspreid met daarop een vraag  over eenzaamheid. Op deze manier hopen we mensen aan het denken te zetten over het onderwerp.

Gevoelens van eenzaamheid kunnen ontstaan doordat men weinig contact heeft met anderen of door het missen van waardevolle contacten en activiteiten, die het leven zinvol maken.

Wilt u meer informatie over wat u kunt doen tegen gevoelens van eenzaamheid of hoe u een ander kunt helpen? Neemt u dan contact op met Sigma,  telefoonnummer 033-2474830. We helpen u graag op weg.

In de werkgroep Aandacht voor Eenzaamheid zetten verschillende maatschappelijke organisaties zich samen in tegen eenzaamheid, waaronder InteraktContour, ’s Heeren Loo, Beweging 3.0, de Unie van Vrijwilligers, Jeugd en Jongerenwerk, Nijkerk Sportief en Gezond, Amaris Arkemheen, de gemeente, de Hulpdienst Hoevelaken, het Gebiedsteam, Accent Praktijkonderwijs, de Bibliotheek en Sigma.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie