Lidia Ksiazkiewicz
Lidia Ksiazkiewicz fam. Ksiazkiewicz

Zaterdagmiddagmuziek met Anton Doornheim (orgel) en Lidia Ksiazkiewicz (orgel en vleugel)

1 juli 2020 om 18:54 Muziek Deel je nieuws

Zaterdagmiddag 11 juli is er dan eindelijk weer een concert. Wij zijn heel blij dat Anton Doornheim en Lidia Ksiazkiewicz dit concert voor ons willen verzorgen. Zij zullen voor ons een gevarieerd programma neerzetten met werken van J.S. Bach, F. Chopin, J.L. Krebs, R. Schumann, S. Karg-Elert en Astor Piazzolla.

 

Het concert in de kerk aan de ds Kuypersstraat 2 begint om 16.00uur. De kerk is open vanaf 15.30 uur. De toegangsprijs € 8,00. Tot en met 14 jaar is de toegang gratis.

 

Door de Coronamaatregelen is het aantal plaatsen beperkt. Aanmelden kan alleen via de email: zaterdagmiddagconcert@gmail.com

 

Volgende concerten zaterdagmiddag

15 augustus Domineesconcert door ds. G.J. Baan ( Rotterdam-Zuidwijk), ds. C.J. Droger (Vlaardingen) en  ds. M.J. Schuurman (Oldebroek)

12 september Panfluit- en orgelconcert met Jacob Schenk (orgel), Liselotte Rokyta (panfluit) en panfluit- leerlingen

 

CV Lidia Ksiazkiewicz

Lidia Ksiazkiewicz werd in 1977 in de Poolse stad Poznan geboren. Ze behaalde haar einddiploma’s piano en orgel respectievelijk aan de conservatoria van Bydgoszcz en Poznan. Lidia won o.a. 1e prijzen en eervolle vermeldingen op concoursen in de Poolse hoofdstad Warschau (1994), Haarlem (Concours César Franck, 2001), Graz, (Oostenrijk: Internationaal Concours Reger/Messiaen, 2003), Chartres (Frankrijk 2004) en Rimini (Italië , 2004). Ze vervolgde haar opleiding in Frankrijk aan de Academie voor schone kunsten in Angers en won prijzen voor haar orgel- en klavecimbelspel aan het conservatorium van Saint-Maur. Verder maakt Lidia jaarlijks veel concertreizen door o.a. Frankrijk, Polen, Rusland, Luxemburg, Nederland, Slowakije, Oostenrijk en Spanje. Ook treedt ze op als soliste voor radio en televisie, o.a. in Slowakije, Polen, Oostenrijk en Frankrijk. Nu is ze organist in de kathedraal Notre-Dame van Laon en docent aan het Conservatorium in Straatsburg.

 

Anton Doornhein werd op 27 augustus 1960 geboren te Rijnsburg. Al vroeg bleek zijn interesse voor het orgel; op negenjarige leeftijd kreeg hij zijn eerste orgellessen bij Nico de Raad te Katwijk. Na het behalen van diverse diploma's ging hij in 1978 naar het Rotterdams Conservatorium. 
Hier studeerde hij hoofdvak orgel bij Jet Dubbeldam. De studie sloot hij af met de diploma's Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus. Verder behaalde hij hier ook diploma's voor pianospel.

Anton Doornhein
advertentie
advertentie