Leerlingen Willem Farelschool krijgen uitleg van buurtsportcoach
Leerlingen Willem Farelschool krijgen uitleg van buurtsportcoach Nijkerk Sportief en Gezond

Bibliotheek, school en Nijkerk Sportief en Gezond: samen lezen en bewegen stimuleren

19 juni 2020 om 11:15 Overig Deel je nieuws

“Lezen is goed voor je brein, sporten is goed voor je lijf en met die combinatie scoor je het beste!”

Begin maart startten de kinderen van de groepen 4 en 5 van de Willem Farelschool met het project ‘Lezen is scoren’. Hierbij werken de school, de buurtsportcoaches van Nijkerk Sportief en Gezond en de Bibliotheek Nijkerk samen om lezen en bewegen te stimuleren.

Bij de aftrap ontvingen de leerlingen een krat vol met boeken over o.a. sport en bewegen. Het was de bedoeling dat de leerlingen zes weken lekker gingen lezen op school en voor elk gelezen boek mocht dan een sticker geplakt worden. Na zes weken volgde een leuke sportles. Door de Coronacrisis liep het iets anders; de leerlingen hebben de boeken mee naar huis gekregen en daar lekker gelezen. En donderdag 18 juni werd het project afgesloten met een fantastische bootcamp op het grasveld naast de school.

Bibliotheek Nijkerk is met ‘Lezen is scoren’ begonnen omdat uit onderzoek blijkt dat een groep kinderen minder interesse in lezen heeft. Met boeken die aansluiten bij hun interessegebied kun je deze kinderen toch aan het lezen krijgen.

Het project Lezen is scoren wordt in het nieuwe schooljaar aangeboden via het Educatieve Programma van de Bibliotheek Nijkerk aan alle scholen.

Het project is ontwikkeld door de gezamenlijke Veluwse Bibliotheken Nijkerk, Noord-Veluwe en Brummen/Voorst.  

 

advertentie
advertentie