Wandobject van leisteen en kleurpigmenten.
Wandobject van leisteen en kleurpigmenten. Michiel Jansen

Galerie Polhus 15 jaar kunst in Nijkerk

2 juni 2020 om 16:05 Kunst Deel je nieuws


25 mei 2005 - 25 mei 2020 -- 15 jaar Polhus

Wat misschien een leuk feestje had moeten worden, gaat nu geruisloos over in een vervolg van mooie expositie’s. Vieren komt wellicht later...
15 jaar geleden begon ik e exposeren met eigen werk. Op 25 mei werd deze expo geopend door René Speelman en hij doopte de galerie in Eerste Nijkerkse Galerie, en het is al die jaren de enige galerie gebleven in Nijkerk. Ook al kreeg het een paar jaar later de naam de eerste Nijkerkse Galerie Polhus.
Eigen werk werd niet meer in de expo’s vertoond, daarvoor in de plaats kwamen de echte kunstenaars, uit binnen en buitenland. Het werd een galerie met kunst die wat voorstelde, met verschillende disciplines en meestal met een verstild karakter; het moest bij galerie Polhus ‘passen’.

De galerie heeft pieken en dalen meegemaakt, ondanks de crisis van 2005 en 2008 heb ik altijd de energie gehad om door te gaan, hopend op betere tijden. Er waren zeker hoogtepunten met superdruk bezochte openingen, prominente speechers en heerlijke hapjes en drankjes. Feestjes waren het! Maar het belangrijkste was: wat kreeg men te zien? Nu 75 expositie openingen later is er een tijd gekomen die niemand had zien aankomen. Geen opening i.v.m. de corona crisis, bijna geen mensen die de expositie komen of durven te komen bewonderen i.v.m. die corona crisis. Begrijpelijk en verstandig.

Nu per 1 juni de deuren hier en daar weer open gaan voor publiek kunt u, zoals vanouds, de galerie weer bezoeken op vrij- zat- en zondag vanaf half twee tot vijf uur. En u kunt ook een afspraak maken en de galerie bezoeken wanneer het u uitkomt, alle dagen vanaf 10.00 uur. Bel of mail van te voren a.u.b.e expositie ‘Vormen en Lijnen’ is nog een keer verlengd en te zien tot en met zondag 28 juni 2020.

Een expositie waar ik trots op kan zijn, een kroon op 15 jaar Polhus.
Wees welkom! Niet meer dan vier personen tegelijk in de galerie, om voldoende afstand te houden. Proosten doen we later!

Eerste Nijkerkse Galerie Polhus - Spoorstraat 1 - 3862 AC - Nijkerk
Tel: 06 - 11455168
Openingstijden: Vrij- zat- en zondag van 13.30 tot 17.00u

Voor meer informatie en werk in stock kijk ook op
www.galeriepolhus.nl

 

advertentie
advertentie