Vuilniszakken
Vuilniszakken R. Dekker

Bewoners Zijdevlinder kampen met een afvalprobleem. Ze zijn teleurgesteld en voelen zich door de gemeente in de kou gezet. Hier moet een op

19 mei 2020 om 15:04 Mensen Deel je nieuws

Bewoners aan de Zijdevlinder hebben een enorm afvalprobleem. Vanaf Goede Vrijdag kunnen zijn namelijk hun huisafval al niet meer storten in de daarvoor bedoelde ondergrondse afvalcontainers. Vuilniszakken stapelen zich op in de kleine schuurtjes en de stankoverlast is zelfs buiten deze schuren te ruiken.

Na meerdere pogingen te achterhalen bij de gemeente Nijkerk, waar nou precies de oorzaak van het probleem zat, bleek dat de kaartlezer in deze container defect was.

De gemeente Nijkerk claimt dat de vertraging in de herstelwerkzaamheden erin zit, dat onderdelen niet op voorraad waren bij het bedrijf dat het onderhoud uitvoert en dat deze een lange levertijd hadden.

Volgens de gemeente Nijkerk zou er op 14 mei jongleden een nieuwe kaartlezer geplaatst moeten zijn door een monteur. Dit geeft echter weer een bijkomend probleem, want de oude pasjes kunnen niet door dit nieuwe systeem gelezen worden. Er moeten dus nieuwe pasjes per huishouden worden gemaakt en geactiveerd. De verwachting is dat deze eind week 22 binnen zouden moeten gaan komen.

Inmiddels zit meer dan de helft van deze bewoners dus met een groot aantal vuilniszakken die ze nergens kwijt kunnen.

De oplossing die nu aangeboden wordt door de gemeente Nijkerk is of huisvuilzakken bij de supermarkt te kopen en het afval op woensdag 27 mei aan de weg aan te bieden. Een tweede oplossing is dat men ca 500 meter door de wijk gaat lopen op zoek naar een afvalcontainer die wel actief is en daar de voorraad vuilniszakken in te gaan storten.

Bewoners zijn teleurgesteld en voelen zich in de kou gezet door de gemeente Nijkerk. Mevrouw Dekker zit met 8 vuilzakken in haar maag en vindt dit dat de gemeente naar een andere passende oplossing had moeten kijken. "Het is toch van de zotten dat je met je vuilniszakken door de wijk moet gaan slepen, om je afval ergens kwijt te kunnen?".

Vuilniszakken
Vuilniszakken
Vuilniszakken
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie