Bouwkeet
Bouwkeet Lomans

Lomans leidt de toekomstige generatie technici zélf op!

16 januari 2020 om 15:56 Onderwijs Deel je nieuws

Lomans Totaalinstallateur start een eigen MBO opleidingsprogramma: De Lomans Academy. Het familiebedrijf biedt leerlingen de kans om binnen de Lomans-organisatie een volledig MBO diploma niveau 2 of 3 te behalen in de elektrotechniek of werktuigbouwkunde. Daarna is het mogelijk om door te stromen naar niveau 4.

De Amersfoortse installateur kent en ervaart het gebrek aan goedgeschoold technisch personeel. Om de installatiesector verder te kunnen blijven ontwikkelen is het cruciaal om jongeren te enthousiasmeren en deskundig op te leiden voor een baan in de techniek. Lomans vindt het belangrijk dat leerlingen tijdens hun opleiding op alle gebieden ervaren hoe veelzijdig het technische vak is. Met deze visie gaat het familiebedrijf leerlingen vanaf september 2020 zelf opleiden. Met een brok aan ervaring, het certificaat ‘erkend leerbedrijf’ en de titel ‘Topcoach van het jaar 2019’ heeft Lomans een goede naam opgebouwd als technisch praktijkopleider.  

Tijdens de opleidingen krijgen leerlingen voor vijf dagen per week betaald, waarvan ze vier dagen ervaring opdoen in de praktijk en één dag les krijgen. Door samen te werken met MBO Amersfoort is de installateur in staat om volledige MBO opleidingen aan te bieden. Alle lessen vinden daarbij plaats op de Lomans vestiging, waardoor de leerlingen in een praktijkomgeving les krijgen en met veel aandacht begeleid kunnen worden. Saaie lesdagen zijn hiermee verleden tijd; het bedrijf zorgt dat de theoriedagen zoveel mogelijk gecombineerd worden met de praktijk. De technische vakken worden gegeven door ervaren en gecertificeerde Lomans-docenten. MBO Amersfoort ondersteunt door het verzorgen van onder andere de algemeen vormende- en theorievakken, examineringen en lesprogramma’s.

Als totaalinstallateur verzorgt Lomans alle gebouwgebonden installaties bij zowel nieuwbouw als renovatieprojecten in sectoren zoals distributiecentra, kantoren en de industrie. Lomans werkt voor eindklanten als EndemolShine Nederland, Talpa, Westergasfabriek, PostNL, DHL en ABN AMRO.

Leerlingen die interesse hebben voor een baan in de techniek zijn welkom op één van de informatieavonden die plaatsvinden op 30 januari en 18 februari 2020. Aanmelden daarvoor kan via het telefoonnummer (033) 750 54 00 of via de website www.lomans.nl, waar ook meer informatie over de Lomans Academy te vinden is.

 

Leerling
advertentie
advertentie