Alzheimer Café: Leefomgeving aanpassen bij dementie

22 november 2019 om 12:14 Maatschappelijk Deel je nieuws

In het  Alzheimer Café van maandag 2 december zijn medewerkers van 'de dementie-winkel' als gastsprekers aanwezig.  Zij hebben veel tips over het aanpassen van de leefomgeving van mensen met dementie. Ook laten ze (oude en nieuwe) hulpmiddelen zien die het leven thuis zo goed mogelijk kunnen ondersteunen en vergemakkelijken.

Een stimulerende leefomgeving is belangrijk als je te kampen hebt met geheugenproblemen en andere gevolgen van dementie. Het brein is beschadigd geraakt, waardoor mensen soms veel stress ervaren. Dan is het van belang om aanpassingen te doen waardoor je langer op een normale manier kunt blijven functioneren. De juiste aanpassingen nemen stress weg en kunnen daardoor het gevoel van welbevinden vergroten.

Zowel voor iemand die dementie heeft als voor de mantelzorgers is dat van groot belang.

De gastsprekers laten ons kennismaken met de 'Brein-Omgeving-Methodiek' van Anneke van der Plaats en met een diversiteit aan hulpmiddelen die bijdragen aan een stimulerende leefomgeving.  Zowel oude, beproefde zaken als nieuwe, technologische,  ontwikkelingen komen aan de orde. Alles gericht op passende bijdragen aan een goede en stimulerende daginvulling. Er is uiteraard ook ruimte voor vragen van bezoekers.

De avond is speciaal bestemd voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden, vrijwilligers, hulpverleners en andere geïnteresseerden.

Deze bijeenkomst is gratis te bezoeken.        

Datum      :       maandag 2 december 2019

Aanvang  :       20.00 uur (inloop vanaf: 19.30 uur)

Locatie    :        InteraktContour

Oranjelaan 79,   3862 CX Nijkerk.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sigma, telefoon 033-2474830 of kijken op de site alzheimer-nederland.nl/nwveluwe

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie