Voorbeeldcover
Voorbeeldcover "De Journalist" Marieke Griffioen

Debuut-novelle De Journalist van Marieke Griffioen verschenen

21 oktober 2019 om 20:56 Maatschappelijk Deel je nieuws

Op 30 september is het boek "De Journalist" gepubliceerd. Marieke Griffioen (1987), geboren in Ermelo en sinds 2017 woonachtig in Nijkerk, maakt hiermee haar debuut in de literatuurwereld. Het boek is in Nijkerk verkrijgbaar bij de Primera en Bruna.

Samenvatting:

De journalist Amsterdam, 1941: Jan van de Waard is opgegroeid in een liberaal gezin. Als beginnende fotograaf bij een nationale krant hoopt hij op een veelbelovende carrière in de journalistiek. Hij voelt zich sterk aangetrokken tot het nationaal-socialisme en heeft zich aangesloten bij de NSB, net als zijn collega Leonard. Als de gevolgen van de oorlog zichtbaarder worden, begint zijn overtuiging af te brokkelen. Maar heeft hij de consequenties van zijn keuze kunnen overzien? En is er nog een weg terug?

Zeventig jaar later: De dertig-jarige Matthias heeft als oorlogscorrespondent al veel van de wereld gezien. Zijn werk is zijn grote passie en hij weet als geen ander werk en privé te scheiden. Als hij vader wordt, moet hij onder ogen zien dat zijn ambities steeds vaker ten koste gaan van zijn gezinsleven. Hij moet beslissingen nemen die verstrekkende gevolgen blijken te hebben.

Hoe het boek tot stand kwam:

Marieke Griffioen (1987) ontdekte al jong haar passie voor schrijven. Zij heeft deelgenomen aan de schrijfwedstrijd "Bookbuster" van schrijversplatform Schrijverspunt met haar novelle "De Jounalist". Deze werd aangemerkt als een "aangrijpend en goed geschreven verhaal", waarna tot publicatie werd overgegaan.

Boekgegevens:

De journalist Titel: "De Journalist" (Novelle, paperback)

Auteur: Marieke Griffioen

Verschijningsdatum: 30-09-2019

Verkoopprijs: €16,-

ISBN: 978-94-6266-394-7

advertentie
advertentie