-	Bertie Lemstra en Marcel Wagenveld openden zaterdag 17 augustus 2019 de expositie ‘Muziek uit Nijkerk’ in Museum Nijkerk.
- Bertie Lemstra en Marcel Wagenveld openden zaterdag 17 augustus 2019 de expositie ‘Muziek uit Nijkerk’ in Museum Nijkerk. OpticaFoto Nijkerk, Gerrit van de Veen

Opening expositie ‘Muziek uit Nijkerk’ in Museum Nijkerk

19 augustus 2019 om 09:02 Historie Deel je nieuws

Onder het oog van ruim 100 genodigden openden Bertie Lemstra en Marcel Wagenveld afgelopen zaterdag de nieuwe expositie ‘Muziek uit Nijkerk’ in Museum Nijkerk. Samen speelden zij een nieuw spel over de muziek en instrumenten van het NSFC. Marcel Wagenveld is voorzitter van het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps (NSFC), dat dit jaar het 125-jarig bestaan viert. Bertie Lemstra is oud-voorzitter van de Stichting Muziek Promotie Nijkerk (SMPN). De SMPN  organiseerde tussen 1996 en 2016 maar liefst 75 concerten met musici uit het hele land. Bij de opheffing van de SMPN in 2016 kreeg Museum Nijkerk een gift die het mogelijk maakte deze expositie te realiseren (ook de gemeente Nijkerk maakt de exposities financieel mogelijk).

De expositie ‘Muziek uit Nijkerk’ omvat een breed muzikaal overzicht van lokale muziek, van het carillon (uit 1777), componist Jakob van Domselaer, het NSFC en andere muziekverenigingen en koren, tot aan Nijkerkse muziekbands uit de jaren ’60, ’70 en ’80. Er is prachtig materiaal te beluisteren en te bekijken, veel oud-bandleden hebben zich gemeld en waren bij de opening aanwezig. Drive-in show Snoopy uit de jaren ’70, de groepen Seneca en Chatham, maar ook de huidige rockband Ritn Ditn: u vindt dit en nog veel meer in de muzikale expositie, te zien tot en met december 2019, zie www.museumnijkerk.nl, Venestraat 16 Nijkerk.

advertentie
advertentie