Fietsen op het Plein
Fietsen op het Plein CDA Nijkerk-Hoevelaken

CDA wil fietsenstallingen

13 juli 2019 om 16:24 lokaal Deel je nieuws

De huidige situatie met betrekking tot de stalling van fietsen in de binnenstad is onwenselijk. Dat concludeert de Nijkerkse fractie van het CDA nadat zij een uitgebreide enquête heeft afgenomen onder inwoners.

CDA-raadslid Matthias Blankesteijn: ‘De afgelopen tijd hebben wij enquêtes afgenomen onder inwoners over de huidige situatie in de binnenstad. En wat blijkt? 80% van de respondenten is voorstander van het realiseren van een of meerdere fietsenstallingen.

In de huidige situatie staan er overal in de stad fietsen geparkeerd. Dit geeft hinder voor bezoekers aan onze binnenstad, in het bijzonder voor mindervaliden, ouderen met een rollator of moeders met kinderwagens. Daarnaast geeft het de binnenstad een rommelige uitstraling. Wij vinden het belangrijk dat hier een oplossing voor gevonden wordt.’

Daarom heeft de Nijkerkse CDA-fractie schriftelijke vragen aan het college van B&W gesteld. Het CDA vraagt aan het college of zij ook vindt dat de huidige situatie onwenselijk is. Verder vraagt de fractie of het college voornemens is een of meerdere fietsenstallingen te realiseren, en zo ja, waar en op welke termijn dit gaat gebeuren.

De CDA-fractie ziet de beantwoording met belangstelling tegemoet en hoopt dat een oplossing voor dit probleem gevonden kan worden.

advertentie
advertentie