Zelf aan de slag
Zelf aan de slag Herbert Wiggerman

Veel potentiële technici proberen vak uit op Techniek Doe Dag

25 juni 2019 om 10:22 lokaal Deel je nieuws

Ruim 300 potentiële nieuwe technici hebben zaterdag 22 juni een bezoek gebracht aan de Techniek Doe Dag bij UW Bedrijven in Utrecht. Het was geen standaard onderwijs- en banenmarkt. Bezoekers mochten zelf de handen uit de mouwen steken. Zij deden dit bij 30 werkgevers uit de technische branche die hard op zoek zijn naar personeel. Wethouder Linda Voortman opende de Techniek Doe Dag. Zij probeerde ook zelf het vak uit door op een graafmachine plaats te nemen.

Ervaring is niet nodig, enthousiasme wel

Het doel van de Techniek Doe Dag was om mensen van alle leeftijden kennis laten maken met werken in de techniek en bouw. Bezoekers konden bijvoorbeeld zelf lassen, aan auto’s sleutelen, metselen of een robot programmeren. Ook konden zij in gesprek gaan over zij-instroom en opleidingsmogelijkheden met een adviseur. Op de dag kwamen werkzoekenden uit de hele regio af. Ook bezochten scholieren of net-afgestudeerde jongeren de beurs om te kijken of werken in de techniek iets voor hen is.

Technische branche zoek personeel

De komende jaren zijn er heel veel mensen nodig in de technische branche. Elektromonteurs, automonteurs, installatietechnici, maar ook in de bouw zijn mensen nodig. Mensen mét en zonder ervaring. Bedrijven in de sectoren techniek en bouw staan te springen om nieuw personeel en willen daarom zoveel mogelijk mensen interesseren in een technisch beroep. Dertig werkgevers stonden op de Techniek Doe Dag. Een aantal van hen heeft al aangegeven volgend jaar graag weer aanwezig te zijn.

Regionale samenwerking

De Techniek Doe Dag is georganiseerd door de WerkgeversServicepunten en Leerwerkloketten in de regio’s Utrecht, Amersfoort en Gooi & Vechtstreek en het Servicepunt Techniek.

advertentie
advertentie