Bart Beving, Jet Meijer en Herman van Braak vielen in de prijzen.
Bart Beving, Jet Meijer en Herman van Braak vielen in de prijzen. SV Frans Tromp

Open Dag wedstrijd SV Frans Tromp

22 mei 2019 om 15:31 lokaal Deel je nieuws

Tijdens de Open Dag op zaterdag 18 mei bij Schietvereniging Frans Tromp uit Hoevelaken, kon men met alle vragen die men had over de vereniging en de schietsport langskomen.

Men kon schieten met luchtgeweren op een afstand van 10 meter op normale schietschijven. Wie die meeste punten scoorde, zou met een fraaie prijs naar huis gaan. Er kwamen verrassende resultaten tevoorschijn.

Zo verrassend dat de begeleiders van de wedstrijd met stomheid waren geslagen. Het was de 8-jarige Jet Meijer die iedereen de monden liet openvallen. Doodgemoedereerd kroop deze kleine achter het geweer, ze had nog nooit (en laten we wel zijn, dat kan ook bijna niet) een luchtgeweer in handen gehad. In alle rust begon ze met een paar proefschoten, even kijken hoe alles werkte. Toen ze dat door had werden de echte wedstrijdschijven er op gezet. En daar ging ze, geen schot lager dan zeven, er zaten zelfs volle tienen bij. De begeleiders restte slechts één: zwijgend toekijken hoe zich hier een klein wondertje voltrok. De jongste van alle Open Dag bezoekers kwam van de baan af met 86 punten.

Maar ook in de andere twee categorieën werd meer dan verwacht goed geschoten. Bij de jongeren van 13 - 17 jaar ging Bart Beving met de eerste prijs naar huis met een goede score van 67 punten. In de categorie 18+ was het Herman van Braak met een score van 74 punten.

Maandagavond 20 mei werden de prijzen uitgereikt. Voor elk was er een prachtige trofee en een heerlijke Hoevelaakse Broeder, ter beschikking gesteld door Bakkerij Toebast.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie