Boekenweek 2019
Boekenweek 2019 Boekenweek 2019

Boekenweek 2019

18 maart 2019 om 12:00 lokaal Deel je nieuws

Het thema van de 84ste Boekenweek, die van zaterdag 23 t/m zondag 31 maart 2019 plaatsvindt, is De moeder de vrouw. Bibliotheek Nijkerk heeft dit thema gekoppeld aan de Internationale Vrouwendag die op 8 maart is gehouden. Het thema van deze dag was HELDINNEN; een mooie verbinding met het thema van de Boekenweek. Iedereen heeft wel een heldin: de buurvrouw, een zus, uw moeder, moeder Theresa of wellicht Kim Kardashian. 

Iedere bezoeker aan de bibliotheek kan zijn/haar heldin een plek geven door haar naam op een speciale plek op te hangen. Van 23 tot 31 maart staat er in bibliotheek Nijkerk en Hoevelaken een bord waarop iedereen zijn/haar heldin kenbaar kan maken. Dit kan anoniem, maar mag ook met naam of met evt. de reden waarom nou deze persoon zo bijzonder is. Maar dat hoeft niet.

Tijdens de Boekenweek komt schrijver Jan Brokken op dinsdag 26 maart naar de bibliotheek in Nijkerk voor een interview over zijn boek “De rechtvaardigen”. Deze avond wordt i.s.m. boekhandel Roodbeen georganiseerd.

Tevens wordt er op woensdag 27 maart in bibliotheek Nijkerk de film ‘’Dorst’’ getoond, naar het boek van Esther Gerritsen. Een film over een moeizame moeder-dochter relatie met Simone Kleinsma in de hoofdrol. Voorafgaand aan de film is er een lezing door Esther Oosterling. Deze activiteit wordt georganiseerd i.s.m. VU Nijkerk.

Meer informatie en kaartjes bestellen kunt u op de website van de bibliotheek: www.bibliotheeknijkerk.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie