Afbeelding
Image by Wolfgang Claussen from Pixabay

Lezing & Proeverij: Ontdek de wijnen van Zuid-Afrika

donderdag 8 februari 2024 19:30 tot 21:30

Indrukwekkend Zuid-Afrika. Prachtige natuurgebieden, zon, zee, strand, bergen en… heerlijke wijn. Zuid-Afrika heeft veel te bieden, en ook onder de Zuid-Afrikaanse wijnen is er enorm veel te ontdekken!

In 1655 plantte Jan van Riebeeck de eerste druivenstokken en werd in 1659 de eerste Zuid-Afrikaanse wijn gemaakt. De rest is geschiedenis. Zuid-Afrikaanse wijnen zijn wereldwijd erg gewild, waaronder de premium wijnen uit kwaliteitsgebied Stellenbosch.Het land verbouwt zo’n beetje elk internationaal druivenras, maar staat nog steeds bekend om zijn eigen pinotage en de meeste aangeplante witte druif ‘steen’, oftewelchenin blanc.

Wat gaan we deze avond doen?

Sinds enige tijd kunt u bij Slijterij-Wijnhandel “De Moor” ook terecht voor proeverijen en dat is precies wat we gaan doen tijdens deze avond.

Onder deskundige leiding wordt u wegwijs gemaakt in de wereld van wijnen uit Zuid-Afrika. Jarno van Bambost zal u diverse soorten laten proeven en daarbij boeiende verhalen vertellen over de herkomst.

Locatie