Welke stok kies ik?
Welke stok kies ik? Kreativiteitscentrum "de Brink"

Pelgrim- / wandelstok snijden

zaterdag 11 februari 2023 13:00 tot 16:00

Dit is een workshop van 3 dagdelen,

Het wandelen met een knoestige houten wandelstok geeft wandelen een extradimensie. De robuuste handgemaakte wandelstok geeft rust, sfeer en doet je volop genieten van het buitenleven. Het ritme van het lopen, samen met het gevoel van een houten stok in je handen, doet je even uit de dagelijkse drukte stappen. U hoeft echt niet slecht ter been, scout, schaapsherder of bergbeklimmer te zijn om te wandelen met een wandelstok of wandelstaf. Menig mens pakt tijdens het wandelen een tak uithet bos om deze te gebruiken tijdens zijn of haar wandeling. Maar wat is er mooier dan een natuurlijke houten wandelstok, gevormd door de natuur zelf?

In de workshop wandelstok maken gaat u aan de slag met een ruwe tak waarvan u een persoonlijke wandelstok maakt. Een wandelstok uit de natuur geeft de stok een eigen verhaal. Een unieke stok die iets van jezelf uitstraalt. Zeker als je deze vervolgens gaat gebruiken. Door de jaren heen krijgt deze stok een eigen verhaal metvele mooie herinneringen. Het wordt een stok die kan vertellen. Een stok die iets laat zien van wie je bent.

In de workshop leert u alles over de geschiedenis en cultuur van het wandelstokmaken. Onderwerpen als houtsoorten, houtsnijden, pyrografie, ergonomie en diverse manieren van afwerken komen aan de orde. Stapsgewijs maakt u een uniek kunstwerk met een persoonlijk verhaal.

Aanmelden via w ww.debrink.org

Kreativietscentrum “de Brink”, Havenstraat 7C , 3861 VS Nijkerk.