Kerst Familieconcert

zondag 17 december 2023 15:00 tot 16:00

FAMILIE KERSTCONCERT IN DE VREDESKERK

Met drie zangers, vier blokfluiten, een orgel en een heuse midwinterhoorn kunt u met uw kinderen genieten van een vrolijk en gratis toegankelijk Kerstconcert. Het afwisselende programma vermeldt kerstliederen uit de middeleeuwen, waaronder de oudste versie van “Nu zijt wellekome”, kerstmuziek uit de barok en kerstliederen in een bewerking van Ton Koopman/Herman van Veen, ook om mee te zingen.

Daarnaast klinken prachtige combinaties van zangers en instrumenten met als hoogtepunt “Ihr Hirten kommt herbei”, voor fluiten,zangers, orgel en “herdershoorn”, waarvoor wij een herder vonden om de midwinterhoorn te blazen. Misschien komt er ook nog wel een monnik uit het klooster voorbij om ons een vrolijk Kerstfeest te wensen? Dit concert is een initiatief van organist/koorleider Hugo van Veen, die onlangs in Nijkerk neerstreek na een vruchtbare muzikale periode in Lutherstadt Eisleben (ex DDR). Hij richtte blokfluit-ensemble “Sweelinck’s Companions” op waarmee samen het idee voor dit concert ontstond. De zangers zijn: Martine Folkersma - sopraan, Lucia van Vugt - alt en Henk van den Brink -bas. De fluiters: Marlies van der Klugt, Suzan Vermeer, Marjan Prins en Hugo van Veen. Ed Kiel bespeelt het orgel en Theo ter Beek de midwinterhoorn. Zondagmiddag 17 december om 15.00 uur in de Vredeskerk, van Reenenpark 23, Nijkerk. Na afloop collecte voor de onkosten.

Locatie