Schuurverkoop

zaterdag 7 oktober 2023 9:30 tot 14:00

[TERSCHUUR] Het is zaterdag

7 oktober voor de laatste keer rommelmarkt in één van de schuren achter de woning van Gert van Putten aan de Eendrachtstraat 31 in Terschuur. Voor die tijd zijn er nog verkopingen op zaterdag  23 en 30 september van 9.30 tot 11.30 uur. Nadat eerder al de schuur was gesloten waar korfbalvereniging Revival verkopingen hield, gaat nu ook de schuur dicht waarin vanaf het begin van de coronatijd rommelmarkten zijn gehouden, waarvan de opbrengst is bestemd voor de Hervormde Gemeente in Zwartebroek en Terschuur. De kerk bepaalt vervolgens aan welk doel het geld wordt besteed.

De schuren aan de Eendrachtstraat 31 zijn verkocht of worden binnenkort van de hand gedaan. Ook de schuren die er nu nog staan, worden gesloopt, om plaats te maken voor een wijk met zo’n honderdtwintig nieuwbouwwoningen en een school.

Rita Mastenbroek, die als een van de negen vrijwilligers betrokken is bij de schuurverkoop, vertelt dat er van alles te koop is. Het gaat zaterdag 7 oktober niet alleen om meubels, maar ook om kop en schotels, cd’s, een kinderwagen, een complete zonnebank en kleding, om maar enkele artikelen te noemen. Verder zijn er streekproducten en ‘hebbedingetjes’ te koop. Net als koffie en thee, met zelfgebakken lekkernijen erbij. Voor kinderen staat een springkussen klaar, een spel en er is snoep te koop. Rita Mastenbroek: ,,Dan hebben we, niet te vergeten, ook nog een oliebollenkraam. En je kunt een krentenbrood, fruitmand, een boodschappenkarretje of -mand winnen.’’ De schuur moet uiteindelijk leeg, maar er is nog geen vervangende ruimte gevonden. De laatste rommelmarkt in de schuur, op zaterdag 7 oktober opent de deuren om 9.30 uur. Om 14.00 uur is het voorbij, dan gaat alles in de aanbieding. Voor korfbalvereniging Revival is het op die dag ook de laatste rommelmarkt. ,,Dan sluiten ze ook. We gooien uiteindelijk niets weg. Voor wat overblijft, vinden we een bestemming’’, zegt Mastenbroek.