Voorleeslunch
Voorleeslunch Voorleeslunch

Nationale Voorleeslunch

vrijdag 6 oktober 2023 12:00 tot 13:30

De Nationale Voorleeslunch, die dit jaar voor de elfde keer plaatsvindt, laat zien dat voorlezen voor ouderen een prettige en verbindende activiteit kan zijn. Het voorlezen van een verhaal geeft ontspanning en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen.

Er word voorgelezen door Burgermeester Renkema

De Nationale Voorleeslunch is een initiatief van de Leescoalitie. Sinds 2013 werken bibliotheken, buurthuizen en zorginstellingen door het hele land samen om op Nationale Ouderendag (6 oktober) een Voorleeslunch voor ouderen te organiseren. Op alle deelnemende locaties wordt daarbij het Nationale Voorleeslunchverhaal voorgelezen.

Het Nationale Voorleeslunchverhaal wordt dit jaar geschreven door Ronald Giphart.

Wie in Nijkerk het Nationale Voorleeslunchverhaal gaat voorlezen, wordt binnenkort bekend gemaakt.

Dit allemaal onder het genot van een gezamenlijke lunch.NATIONALE OUDERENDAG**Het Nationale Voorleeslunchverhaal wordt dit jaar geschreven door Ronald Giphart. Dat is bekendgemaakt in het radioprogramma Giphart leest het verhaal op vrijdag 6 oktober, Nationale Ouderendag, zelf voor bij Omroep MAX op NPO 1 om 12.15 uur. Ook andere bekende en onbekende Nederlanders lezen die dag het verhaal voor aan ouderen in zorginstellingen en bibliotheken. Zo wil de Leescoalitie ervoor zorgen dat zoveel mogelijk ouderen op Ouderendag kunnen genieten van een mooi verhaal.

Reserveren vooraf noodzakelijk: via Bibliotheek site (het is niet mogelijk een kaartje aan de deur te kopen)

Locatie