Thriller
Thriller Thriller

Thrilleravond (Gouden Strop Thrillertour)

dinsdag 3 oktober 2023 19:30 tot 21:30

Een thriller (afgeleid van het Engelse to thrill wat in vervoering brengen betekent) is een spannend verhaal waarin de nadruk ligt op actie en gevaar. Het doel is de lezer of toeschouwer voortdurend in spanning te houden. Een thriller kan een roman zijn, een film of een toneelstuk. Het is dus geen horror! Maar een veelzijdig genre.

Tijdens deze avond gaan we in gesprek met vier Nederlandse thrillerschrijvers, die allen genomineerd zijn en/of een bekende thrillerprijs gewonnen hebben. Bibliotheek collega Jamie Lee van Londen gaat met de auteurs in gesprek. Naast dat we het inhoudelijk over hun boeken gaan hebben, komen diverse onderwerpen aanbod en tipje van de sluier:

- Wat betekent het winnen/genomineerd zijn voor een prijs als De Gouden Strop / Zilvervleermuis / Schaduwprijs / etc. voor een schrijver.

- Waarom is zo’n prijs en de spannende boeken weken belangrijk voor het genre thriller.

- Wat is nu eigenlijk een thriller volgens deze auteurs?

- Wat brengt hen als schrijvers ertoe om een thriller te schrijven?

Welke auteurs gaan wij deze avond verwelkomen:

John Kuipers - winnaar Gouden Strop Thriller prijs 2023 met zijn boek: Musserts Schaduw een boek waar hij heel lang en veel onderzoek voor heeft gedaan. Een proces van jaren en in eerste instantie niet met de gedachten een boek te schrijven.

Jeroen Windmeijer – genomineerd voor de Gouden Strop thrillerprijs 2023 voor zijn boek: De Magdalenacodex (schreef hij in co-auteurschap). Er zal ook aandacht zijn voor zijn nieuwste boek die 3 oktober uitkomt.

Thijs Voortman – genomineerd voor de Hebban Thrillerprijs van 2023 met zijn boek: Gouden Nevel een Eco Thriller welke hij in eigen beheer heeft uitgegeven

Ilse Ruijters – winnaar schaduwprijs 2015 en zilveren vleermuis 2021 voor haar boek: Minnaar. Ilse werkt momenteel aan haar nieuwe thriller Help me. In haar Podcast neemt ze haar fans mee inhet schrijfproces van mijn haar nieuwe thriller. Welke in het voorjaar van 2024 zal verschijnen.

Inloop vanaf 19.00 uur. Toegang is gratis, wel graag aanmelden via de website van de Bieb.

Locatie