(Archieffoto ter illustratie).
(Archieffoto ter illustratie). Gemeente Leusden

Nijkerkse woning drie maanden gesloten vanwege vondst harddrugs

19 januari 2022 om 17:22 Overig

NIJKERK Burgemeester Renkema heeft woensdag een woning in Nijkerk gesloten vanwege het overtreden van de Opiumwet. In de woning werd een handelshoeveelheid harddrugs aangetroffen. Dit is een reden om de woning te sluiten voor de duur van drie maanden.

,,De productie van en handel in drugs heeft grote gevolgen voor de veiligheid in de buurt, de gezondheid, het milieu en de openbare orde”, aldus Renkema. ,,We willen de veiligheid binnen onze gemeente bewaken en zetten daarom sterk in op de aanpak van dit soort activiteiten. Onder een aantal omstandigheden hebben we de mogelijkheid een woning te sluiten, overtreding van de Opiumwet is een van die omstandigheden. We willen hiermee een duidelijk signaal geven dat er geen plaats is in Nijkerk voor dit soort zaken.” 

DAMOCLESBELEID De burgemeester heeft voor de sluiting van de woning gebruikgemaakt van het zogenaamde Damoclesbeleid. Deze bestuursrechtelijke maatregel kan naast een strafrechtelijke maatregel worden opgelegd om overlast en gevaarlijke situaties onmiddellijk op te heffen.

De bewoner van het pand heeft na de aangekondigde sluiting een ‘voorlopige voorziening’ aangevraagd. Dat betekent dat de rechter bekijkt of het besluit om het pand te sluiten wel klopt. De uitspraak van de rechter is dat het handelen van de burgemeester in lijn is met de wet en dat hij de juiste afweging heeft gemaakt.

MELDEN Door signalen van criminele activiteiten te melden, kunnen inwoners helpen de gemeente veiliger te maken en criminelen te stoppen. De gemeente roept inwoners op om vermoedens van ondermijnende en criminele activiteiten te melden. Dit kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem. 

Het meldpunt is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden van 9.00 tot 17.00 uur. Daarnaast is het 24/7 mogelijk om iets te melden via een beveiligde omgeving op meldmisdaadanoniem.nl. Wie liever bij de politie een melding doet, kan dit doen via 0900-8844.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie