Een PD-unit werd vroeg in de avonduren geplaatst bij de woning.
Een PD-unit werd vroeg in de avonduren geplaatst bij de woning. Donkersgoed Multimedia

Urenlang politieonderzoek na aantreffen overleden persoon

Overig

NIJKERK De politie is dinsdagmiddag een onderzoek gestart nadat in een woning aan het Brücknerlaantje in Nijkerk een overleden persoon werd aangetroffen. Volgens omwonenden betreft het slachtoffer een oudere, alleenwonende vrouw. Een groot gebied werd met lint afgezet en tot in de avond vond onderzoek door de forensische opsporing plaats in en rond de woning. 

De politie ging dinsdagmiddag rond 15.00 uur met diverse voertuigen richting het Brücknerlaantje in Nijkerk. Daar werd een onderzoek gestart. Een groot gebied, evenals het voetpad achter enkele woningen, werd afgezet. Omwonenden mochten hun huis tijdelijk niet verlaten.

Rond 19.30 uur werd een Plaats Delict (PD)-unit ingezet. Dit is een mobiel politiekantoor waarin de recherche dag en nacht een overleg- en werkruimte heeft. Ook werden rond dezelfde tijd hekken geplaatst om de woning, later werden ook schermen geplaatst. 

Woensdagochtend werd de meest ruime afzetting verwijderd. De ochtendploeg ging naar huis en werd rond 11.00 uur vervangen door een nieuw team dat het onderzoek verder voort zal zetten. Een woordvoerster van de politie verwacht pas in de loop van de dag meer duidelijkheid te kunnen verschaffen over wat zich heeft plaatsgevonden.

* Later meer

Omwonenden mochten tijdelijk niet naar buiten.
Leden van de forensische opsporing kwamen ter plaatse.
Afbeelding
advertentie