Afbeelding
Harry Koelewijn

Politie: 'Nijkerker die gemeentehuis binnenreed verkeerde in psychische nood'

Overig

NIJKERK De man die vrijdagochtend met een pick-up truck het Nijkerkse gemeentehuis inreed, verkeerde in psychische nood. Dat meldt de politie.

Volgens de politie was de man op zoek naar psychische hulp. ,,Hij verklaarde dat hij op dat moment in psychische nood verkeerde en dat zijn handelen niet gericht was op de gemeente of medewerkers van de gemeente'', zegt de politie. Er worden geen uitspraken gedaan over de leeftijd van de man omdat de herleidbaarheid naar de man dan te groot is.

De bestuurder is na het incident vanwege zijn verwondingen naar het ziekenhuis gebracht en daar aangehouden door de politie. Verder is er niemand gewond geraakt. Het incident wordt onderzocht door de Verkeersongevallen Analyse (VOA) en Forensische Opsporing. 

[GESCHROKKEN] Burgemeester Gerard Renkema hield eerder vandaag een persconferentie. Daarin gaf hij aan dat de inslag heftig was. ,,Het heeft veel gedaan met de medewerkers. Zij zijn enorm geschrokken." Veel medewerkers mochten vervolgens naar huis. De gemeente heeft hulp aangeboden aan mensen die de inval van heel dichtbij hebben meegemaakt. 

Het gemeentehuis hoeft niet dicht, omdat de schade niet dusdanig groot is. Maandagochtend staat het gemeentepersoneel samen even stil bij de gebeurtenis. De geplande
afspraken op die ochtend zijn verplaatst naar een ander tijdstip, zodat vanaf 13.00 uur de reguliere dienstverlening weer plaatsvindt.

Afbeelding
advertentie