Afbeelding
AberMedia

Zware storm Ciara bereikt in hoogtepunt windstoten van 120 km/uur

Overig

NIJKERK De zware winterstorm Ciara heeft rond 20.00 aan de kust haar hoogtepunt bereikt. In het noordwesten van het land worden zeer zware windstoten van meer dan 120 km/uur gemeten. Deze heftige windstoten worden veroorzaakt door de storm in combinatie met een zware buienlijn. Komende uren neemt de wind aan de kust af, maar krijgt het binnenland, waaronder Nijkerk, de zwaarste windstoten nog voor de kiezen. Hierbij is grote kans op stormschade en tijdens de buienlijn is het écht beter om binnen te blijven.

Dat meldt Weeronline. De buienlijn trekt komende uren van noordwest naar zuidoost over het land. Landinwaarts is de windkracht voor de buienlijn uit 6-7 Bft. met windstoten van 80-100 km/uur. Tijdens de passage van de buienlijn haalt de wind ineens heel hard uit met windstoten van 120 tot mogelijk 130 km/uur. Juist deze plotselinge snelheidstoename zal veel schade veroorzaken. Nadat de buienlijn is gepasseerd luwt de wind. Dit gebeurt rond middernacht als laatste in Limburg.

OCHTENDSPITS Door de stormschade die al is ontstaan en ook in de komende uren nog zal ontstaan moet rekening gehouden worden met een zware maandagochtendspits. Bomen kunnen omwaaien en op het spoor terecht komen. Dit leidt vaak tot dermate veel schade dat het aannemelijk is dat er maandagochtend verstoringen zullen zijn in de dienstregeling. 

advertentie
advertentie