Afbeelding
Opsporing Verzocht

Deze kabeldieven slaan slag van tienduizend euro in Nijkerk; politie deelt beelden bij Opsporing Verzocht (video)

6 december 2023 om 08:31 Misdaad Tips van de redactie

NIJKERK Op een bedrijventerrein aan de Sluiswachter in Nijkerk maakten dieven twee grote, zware spoelen buit met kabels erop voor professioneel gebruik. De kabels zijn bedoeld om er elektra mee aan te leggen, maar het ging de daders waarschijnlijk om het koper dat erin is verwerkt. De politie is op zoek naar de drie daders en daarom besteedde het televisieprogramma Opsporing Verzocht dinsdag aandacht aan de zaak.

In de nacht van 3 op 4 juli 2023 was het flink aanpoten voor de drie mannen. Van de spoelen die tot ruim 700 kilo per stuk wegen, wisten ze er vier van het terrein af te krijgen. Twee daarvan namen ze uiteindelijk mee, met een totale waarde van meer dan tienduizend euro.

(de tekst gaat onder de video verder)


De dieven moeten een bestel- of aanhangwagen hebben gebruikt. Die lijkt niet op beeld te zijn vastgelegd. Wél zijn de drie mannen uitvoerig gefilmd op het terrein vlak bij de snelweg A28. Ze hebben een hek geforceerd en een ander hek vernield om met de spoelen weg te kunnen komen. Mogelijk is daarvan iemand iets opgevallen of van het laden van de spoelen in een voertuig of op een aanhanger.

,,Het zou goed kunnen dat het koper uit de kabels te koop aangeboden is geweest of mogelijk zelfs de intacte kabels, al dan niet op spoel. Is dat u opgevallen en/of weet u iets over de mannen op de beelden?” Informatie doorgeven kan via Politie Opsporingstiplijn (gratis) 0800-6070; Meld Misdaad Anoniem (gratis) 0800-7000; of Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief) 088-6617734.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie