Maria van der Zanden op een foto uit 1994, ze was toen 22 jaar.
Maria van der Zanden op een foto uit 1994, ze was toen 22 jaar. Eigen foto

Kwart miljoen euro voor tip vermiste Maria van der Zanden uit Putten

23 maart 2023 om 11:42 Misdaad

PUTTEN/REGIO De Peter R. de Vries Foundation looft een beloning van 250.000 euro uit voor de tip die leidt naar de vindplaats van de sinds 1994 vermiste Maria van der Zanden uit Putten. Dat is maandagavond bekendgemaakt.

De destijds 22-jarige Maria vertrok zaterdagmiddag 6 augustus 1994 rond 12.30 uur voor een tocht op haar racefiets vanaf haar ouderlijke woning in Putten. Vanwege het warme weer was ze luchtig gekleed. Maria is nooit teruggekeerd en ook haar fiets en rugzak zijn nooit gevonden. Directeur Kelly de Vries van de stichting, dochter van Peter R. de Vries, omschrijft het beschikbaar stellen van de kwart miljoen euro als ,,een ultieme poging om Maria te vinden’.”

AANSPOREN 

De campagne voor de gouden tip in deze zaak loopt tot 20 september 2023. ,,We zullen het komende half jaar op allerlei manieren de publiciteit zoeken en herhaaldelijk aan de boom schudden. Met als doel mensen aan te sporen informatie of tips over de verdwijning van Maria aan ons door te geven.’’

DOLGRAAG 

Ab van der Zanden, de 82-jarige vader van Maria, die nu in Voorthuizen woont, is blij met de landelijke actie van de Peter R. de Vries Foundation. ,,Volgend jaar augustus is het dertig jaar geleden dat Maria is verdwenen. Ik zou dolgraag willen weten wat er met haar is gebeurd, dat is voor mij het allerbelangrijkste.’’ Zijn vrouw Anneke, de moeder van Maria, is in 2011 overleden.

VERDRIETIG

Kelly de Vries: ,,De moeder van Maria is overleden zonder ooit te weten te komen wat er met haar dochter is gebeurd en waar zij nu is. Dat is intens verdrietig. Daarom hoop ik dat wij voor de vader van Maria na bijna dertig jaar wel deze antwoorden kunnen krijgen.’’

Meer informatie: www.peterrdevries.nl / tips mailen naar tip@peterrdevries.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie