Afbeelding
Jeroen van der Veer

Jongeren die zich voordoen als politie zetten echte agent langs kant van de weg

27 januari 2023 om 10:30 Misdaad

NIJKERK Vier jongeren dachten een leuke grap uit te halen door zich voor te doen als politie. Met een app op hun telefoon gaven ze vanuit hun ‘burgerauto’ andere bestuurders een ‘stopteken’. Hun grap kwam ten einde toen ze op de Amersfoortseweg in Nijkerk een echte politieagent langs de kant van de weg zetten. 

Op een donkere en regenachtig avond gaven de jongeren, op de Amersfoortseweg in Nijkerk, hun ‘stopteken’ aan een auto die voor hen reed. De bestuurder zag in zijn spiegel, vanuit de auto achter hem, rode letters oplichten. Toen de auto achter hem ook nog eens begon te seinen met groot licht had het er alle schijn van dat er politie achter hem reed met een stopteken. Hij zette zijn auto aan de kant, waarna de bestuurder van de ‘burgerauto’ naar hem toe kwam gelopen en om zijn rijbewijs vroeg. Helaas voor het viertal was hun ‘slachtoffer’ een doorgewinterde politieman op weg naar huis. ,,Hij prikte direct door de act heen en met de woorden ‘hij trapt er niet in’ droop onze wannabe-politie af”, vertelt wijkagent Menno Kramer. 

NIET GRAPPIG De agent ging met de jongeren in gesprek en heeft hun gegevens genoteerd. ,,Aan de ene kant een grappig verhaal, maar aan de andere kant ook helemaal niet”, aldus Kramer. ,,Helaas zijn er ook mensen die zich voordoen als politie met slechte intenties.” 

STEVIG GESPREK Daarom ging de Nijkerkse wijkagent woensdag op bezoek bij de betreffende jongeman voor een stevig gesprek: ,,In het gesprek werd hem helder dat dit geen slimme actie was geweest en ook helemaal niet grappig. Gelukkig werd ik er wel van overtuigd dat het inderdaad om een niet zo handige actie ging en er geen kwade gedachten achter zaten.” 

Bekijk hieronder de video waarin wijkagent Menno Kramer uitleg geeft: 


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie