Afbeelding
Pixabay

Dieven proberen met slinkse truc kerstverlichting te stelen bij Intratuin Nijkerk

20 januari 2023 om 09:51 Misdaad

NIJKERK De politie is op zoek naar dieven die hun slag hebben geslagen bij bouwmarkten en tuincentra. In de Intratuin in Nijkerk probeerden de twee mannen kerstverlichting ter waarde van 4000 euro te stelen door middel van een slinkse truc. 

Politiewoordvoerder Sven Strijbosch legt uit hoe winkelpersoneel voor de gek wordt gehouden: ,,Dieven maken een grote doos van een goedkoop product in de winkel open en leeg. Diezelfde doos stoppen ze dan vol met spullen die duizenden euro’s kosten. Ze rekenen daarna het bedrag af dat op de doos staat.”

DOOS Bij de Intratuin in Nijkerk hadden de dieven kerstverlichting ter waarde van 4000 euro in een doos gedaan, waar oorspronkelijk een sofa van 199 euro in zat. Het winkelalarm ging af, waardoor voorkomen kon worden dat de kerstverlichting daadwerkelijk meegenomen werd. Helaas bleken achteraf wel allerlei andere spullen te zijn gestolen. Strijbosch: ,,Nadat de mannen weg waren, bleek er van alles weg te zijn uit de schappen. Waarschijnlijk hebben ze dat in jaszakken of tassen gestopt. We weten inmiddels dat deze mannen landelijk opereren. Zo zijn ze bijvoorbeeld al bij meerdere filialen van Gamma gezien.”

Wie meer weet over deze mannen kan een tipformulier invullen op de website van de politie. 

Bekijk hieronder de video uit het opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland en RTV Oost:


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie