Afbeelding
Jeroen van der Veer

Nijkerkse agenten draaiden 'goed gevulde diensten'

17 februari 2020 om 06:52 Misdaad

NIJKERK Agenten van de politieregio Barneveld, Scheprenzeel en Nijkerk draaiden afgelopen weekend 'allemaal goed gevulde diensten', meldt de Nijkerkse wijkagent op Instagram. Daarin werd vrijdag al samen met Barneveldse agenten een gestolen voertuig onderschept. De bestuurder en bijrijder zijn aangehouden voor verder onderzoek. In Hoevelaken hebben een aantal jongeren een bankje vernield door brand te stichten. ,,Hun identiteit is (nog) niet bekend."

Ook werd de brandweer in Hoevelaken ondersteund bij een brand in de dakrand. ,,Wij hebben samen met handhaver van de gemeente Nijkerk de straat kort afgesloten. En we hebben helaas ook moeten bijspringen voor huiselijk geweld. De man des huizes had een kwade dronk en dat liep uit de hand. Hulpverlening wordt ingeschakeld voor dit gezin."

Verder een man van de snelweg geplukt die een auto bestuurde, terwijl hij vanwege een strafmaatregel momenteel geen auto mag besturen. Daarvoor werd een proces-verbaal opgemaakt. ,,Daarnaast moest hij nog voor 3400 euro aan boetes betalen. Die dus maar direct geïnd."

Ook moesten de lokale dienders nog slecht nieuws brengen bij mensen thuis. ,,Een familielid werd gereanimeerd en zij moesten daarom zo snel mogelijk naar het ziekenhuis."

Verder werden diverse aanrijdingen afgehandeld en meerdere mensen die reden onder invloed van alcohol of drugs. Deze zondagavond reed bijvoorbeeld een dronken bestuurder tegen een boom op de Zelderseweg. Hij kwam er zonder kleerscheuren van af, maar bleek vijfmaal te veel te hebben gedronken. Zodoende is zijn rijbewijs ingevorderd.

,,En dan heb ik de rest van de werkzaamheden maar niet genoemd. Dat zou wel een heel lang verhaal worden."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lekker gewerkt dit #weekend Allemaal goed gevulde diensten. Waarbij vrijdag samen met de collega's van #Barneveld een gestolen voertuig hebben onderschept. De bestuurder en bijrijder zijn aangehouden voor verder onderzoek. In #Hoevelaken hebben een aantal jongeren een bankje vernield door brand te stichten. Hun identiteit is (nog) niet bekend. Ook de #brandweerhoevelaken ondersteund bij een brand in de dakrand. Wij hebben samen met handhaver van de gemeente Nijkerk de straat kort afgesloten. Helaas ook moeten bijspringen voor huiselijk geweld. De man des huizes had een kwade dronk en dat liep uit de hand. Hulpverlening wordt ingeschakeld voor dit gezin. Verder een man van de snelweg geplukt die een auto bestuurder terwijl hij voor straf momenteel geen auto mag besturen. Proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast moest hij nog voor 3400 euro aan boetes betalen. Die dus maar direct geïnd. Daarnaast nog slecht nieuws moeten brengen bij mensen thuis. Een familielid werd gereanimeerd en men moest zo snel mogelijk naar het ziekenhuis. Verder nog diverse aanrijdingen afgehandeld en meerdere mensen die reden onder invloed van alcohol en/of drugs. Deze zondagavond reed een dronken bestuurder tegen een boom op de Zelderseweg. Hij kwam er zonder kleerscheuren van af, maar bleek 5x te veel te hebben gedronken. Zodoende is zijn rijbewijs ingevorderd. En dan heb ik de rest van de werkzaamheden maar niet genoemd. Dat zou wel een heel lang verhaal worden. #weekenddienst #ongeval #rijdenonderinvloed #politie #nijkerk #brand #hoevelaken

A post shared by Jeugdagent Politie Nijkerk (@jeugdagentnijkerk) on

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie