Afbeelding
Politie

Aantal woninginbraken in gemeente Nijkerk fors gedaald

Inbraak

NIJKERK Inbrekers sloegen tijdens de herfst- en wintermaanden fors minder vaak hun slag. In de periode van oktober 2020 t/m maart 2021 vonden er in de gemeente Nijkerk 55 woninginbraken plaats. In de periode van oktober 2019 t/m maart 2020 waren dat er 69. Dat komt neer op een daling van 20,3 procent.

Van oktober vorig jaar tot en met maart dit jaar registreerde de politie in totaal zo’n 13,5 duizend woninginbraken, tegenover meer dan 22 duizend in dezelfde periode een jaar eerder. Dat is een daling van zo’n veertig procent, blijkt uit een analyse van LocalFocus op basis van recent bijgewerkte politiecijfers. Van oktober 2020 tot en met maart 2021 werden er in de provincie Gelderland 1593 inbraken gepleegd, tegenover 2284 inbraken in diezelfde periode een jaar eerder. 

DALING In alle provincies daalde het aantal inbraken ten opzichte van een jaar eerder. In Limburg halveerde het aantal inbraken bijna en ook in Overijssel en Noord-Holland daalde het aantal flink.Van de twintig grootste gemeenten steeg het aantal woninginbraken alleen in Zoetermeer. Haarlem en Zwolle telden in de afgelopen maanden relatief de minste inbraken, Eindhoven en Breda juist de meeste. 

MEER INBRAKEN In bijna negen op de tien gemeenten daalde het aantal woninginbraken in de afgelopen wintermaanden ten opzichte van een jaar eerder. Toch zijn er ook gemeenten waar meer inbraken geregistreerd werden, waaronder Alphen aan den Rijn en in Baarn. In het Zeeuwse Tholen vervijfvoudigde het aantal woninginbraken zelfs.

In onderstaande grafieken vind je per gemeente en per provincie het aantal woninginbraken in de periode van oktober tot en met maart terug. 


advertentie