Afbeelding
Politie.nl

Sigarettendieven sloegen eerder wel toe in Nijkerkerveen

22 oktober 2020 om 07:01 Inbraak

NIJKERKERVEEN In de uitzending van Bureau Gelderland (Omroep Gelderland) van vorige week is stilgestaan bij een mislukte inbraak bij het tankstation van Esso aan de Amersfoortseweg in Nijkerkerveen. Twee keer eerder was een inbraakpoging wel degelijk succesvol. Deze geslaagde inbraken waren in juli en augustus.

Op 18 augustus stopt rond 4.30 uur deze auto bij het tankstation aan de Amersfoortseweg. Drie personen stappen uit. Een van hen pakt een grote witte zandzak uit de wagen. Een ander slaat met een moker een ruit aan diggelen. Twee personen gaan naar binnen en pakjes met sigaretten verdwijnen even later in de grote zak.

Ruim een maand eerder, op 14 juli, overkomt de pompeigenaar hetzelfde. Dan wordt voor ruim 10.000 euro aan sigaretten meegenomen.

De politie heeft het vermoeden dat het gaat om dezelfde daders. Ze opereren steeds op één manier: met een moker slaan ze ruiten stuk om naar binnen te kunnen en met een grote zak slaan ze hun slag. Verder dragen de inbrekers telkens dezelfde kleding, vermoedelijk regenpakken.

Wat niet steeds hetzelfde is, is de auto waarmee de drie rijden. Ze gebruikten in juli een zilvergrijze Mercedes, in augustus een Volkswagen Golf en de laatste keer reden de inbrekers in een Audi.

Tips: Bel 0800-6070 of (Meld Misdaad Anoniem) 0800-7000. Vermeld het zaaknummer: 2020326661. Of gebruik het tipformulier.

Bron video: Bureau Gelderland. (Omroep Gelderland)

advertentie
advertentie