Foto ter plaatse
Foto ter plaatse © Tim van Donkersgoed

Brandmelding op jachthaven De Zuidwal

24 september 2022 om 16:57 Brand

NIJKERK Zaterdagmiddag kreeg de brandweer van Nijkerk rond 15.00 uur een brandmelding scheepvaart op jachthaven De Zuidwal. Met meerdere voertuigen vertrokken zij met spoed uit de kazerne. Bij aankomst bleek dat een omvormer van een boot in de haven in brand was gevlogen. 

De eigenaar van de boot had de brand al zelf geblust met een kleine brandblusser. Hij was brandweerman bij een korps elders in het land en wist precies hoe hij moest handelen. Hiermee heeft hij mogelijk een grote brand voorkomen. Korps Nijkerk hoefde alleen nacontrole te verrichten en heeft het jacht geventileerd. De boot heeft op het eerste oog voornamelijk rookschade opgelopen.

EXTRA HULP Voor de eigenaar van de getroffen boot kwam een ambulance ter plaatse omdat hij mogelijk schadelijke rook had ingeademd. Na controle hoefde hij niet mee. Een andere booteigenaar wilde tijdens de brand helpen door op een andere boot een kabel los te maken. Hij gleed hierbij uit en kwam ongelukkig ten val. Hij liep hiermee een pijnlijke blessure op aan schouder en duim.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie